Stockholm snart

Mamma och jag planerar att dra till Stockholm om några veckor och sova på hotell. Vi får en mor- och dotterdag. Eftersom alla biljetter till 'Rain Man' var uppbokade tänkte vi göra något annat istället, nämligen åka till Stockholm, sova på hotell, gå på stan, på på Naturhistoriska m.m.
 
Jag var på naturhistoriska på en skolresa en gång :) Det var rätt så intressant. Tappade dock bort klassen och fick panik. Jag hittade min lärare och frågade om de hade glömt mig, men de hade tydligen varit där hela tiden. Haha. Jag hade en sådan panik! Jag sprang runt där och det kändes som timmar. Mobilen var död så den kunde jag inte ringa på heller. När jag såg min lärare blev det en lättnad. Usch. Det vill jag inte uppleva igen. Jag kan få panik när jag tappar bort någon. Jag klarar inte av det. Jag får hjärtklappning så fort jag tänker på det.
 
Hujedamej! Nu ska jag se på 'Allt faller' på TV4 Play innan jag går och lägger mig. Natti natti! Sov sött.
 
 
Bilderna är lånade från Google.

Ännu en minskad blogglust

Jag har inte haft lust med bloggen. När man har gått upp tidigt och kört på hela dagen orkar man helt enkelt inget annat än att slappna av. Jag kollar bloggen varje dag, men jag skriver inget. Det börjar att kännas så dött. Haha.  När jag kommer hem från skolan slänger jag mig i sängen och sitter vid datorn en kort stund. Sen slänger jag mig i soffan i vardagsrummet, sätter på TV:n och tittar på Robert. Så ser mina eftermiddagar ut efter en skoldag.
 
Imorgon kommer en polis till skolan och ska prata. Jag har inte gjort någonting. Lovar ;) Eller har jag? MOHAAHA. Nej men det är lite nervöst och så. Även fast det inte finns någon anledning att vara det.
 
 

Tack mamma!


Ny design

 Jag var så trött på min rosa design, så jag bestämde mig för att göra om den. Rosa är egentligen inte mitt riktiga jag. Jag har knappt något rosa i min garderob. Kanske bara något litet ynka. Jag hade en ljusrosa tjocktröja på mig idag med blommor på. För det fanns inget annat. Allt var i tvätten. Smink och sånt där är heller inte min grej. Det är sällan jag använder det. Jag är som jag är. Det kan ingen ändra på.
 
Såhär ser det ut nu:
 
 
Godnatt!
 
 
Update: Ännu en ny design. Som jag dock kommer ha kvar.
 
 

Ritat

Ögonen blev dock lite fail.


Nostalgi

 
 
Satt och tittade på Robert Gustafsson. Hittade då dessa. ÅH, barndomsminnen♥

Favoritchips


Fika


Köpt

 
 Kollade också på en kamera :) Pappa känner en jobbarkompis som kan om kameror. Han skulle prata med honom. Det är en Canon jag siktar på men en personal rekommenderade en SONY som tydligen var jättebra för nybörjare. Dessutom kändes den bra att hålla i, så det kanske blir den ^^ Men vi pratar med killen som kan om kameror först.

Inaktiv + Recept på muffins

Jag har inte varit så jätteaktiv. Jag har skola att sköta och efter skolan blir jag trött, vilket innebär minskad blogglust. Jag jobbar och sliter så att pennan går av. HAHA. Idag har jag dock inte varit i skolan eftersom jag har varit allmänt deprimerad och trött. Men imorgon ska jag dit, förhoppningsvis. Jag har ändå varit fnittrig och flummig hela dagen så det syndes inte att jag var deppig. Jag har varit övertrött ;) Jag skulle släcka en liten liten klick smör åt katten och då råkade den hamna på balkongdörren. HAHAHA. Jag vet inte hur längre jag satt och fnittrade efter det. Jag är förresten fortfarande fnittrig. Det är man, oftast när man är trött xd
 
Brände mig också i ugnen förut när jag bakade muffins :( BUHU. Det brände efteråt och jag fick stå i nästan 5 minuter och skölja med iskallt vatten. Satte sedan på plåster. Men tror ni det hjälpte? NEHE. Jag var tvungen att ta en såndär frysflaska från frysen. Då svalkade det, men jag fick hålla hela tiden för annars gjorde det ont. Att bränna sig i en glödhet ugn är en nackdel att baka :/ Men mina muffins blev hur goda som helst! Pappa fick komma och smaka. Blev själv nöjd ^^ Jag tror jag ska bli en bagare :D Haha. Jag gjorde sockerkaksmet och hällde smeten i "former". 
 
Recept
Ställ först in ugnen på 250 grader. (Om jag minns rätt)
75 g margarin
1 dl mjölk (vatten går också bra)
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker eller rivet citronskal
3 dl vetemjöl (Jag använde fullkornsmjöl)
1½ tsk bakpulver
 
Ställ sedan in de i ugnen i 10 minuter. Kolla först i en kokbok innan du följer det receptet jag skrev, så att allt stämmer.
 
Nu ska jag nog göra i ordning mig för natten. Kanske läser 'Från vaggan till deadline' innan jag släcker. Om jag inte blir för trött. Godnatt!
 
 

Muffins


Bakat muffins


Flytta bloggen?

Jag har funderat på att byta bloggportal. Blogg.se buggar och det är ofta tekniska fel. Saknar lite det gamla Blogg, då det aldrig buggade. Nu känns det så BETA. Just därför funderar jag på att flytta bloggen och byta bloggportal. Jag har kollat runt lite. Det finns så mycket att välja på. Hoho ;)

Nu är det dags att sova. Hörs! Godnatt! 


Trött

På den senaste tiden har jag varit väldigt trött. Jag kör slut på mig i skolan. Jag jobbar så mycket att pennspetsen går av. Jag är inte och har aldrig varit den personen som busar och gör massa hyss. Jag följer uppgifterna noga och sliter som ett djur. Jag kommer komma långt i livet för jag gör det man ska göra. Jag sitter aldrig med mobilen på lektionerna, är snäll och hjälpsam mot andra och är lugn. Varför? Jo, för att jag vill ha ett jobb, pengar, hus och skaffa en familj. Får jag säga min åsikt? Ta inte illa upp nu. Berädd?
 
Jag fattar ärligt talat inte varför vissa skolkar helt frivilligt för att de inte vill gå till skolan. Det är skillnad mot de som har blivit kränkta. De orkar inte gå till skolan för de vill inte bli behandlade som de blir. Det är en helt annan sak. Ibland kan jag ligga och fundera varför många skolkar från skolan. Man har ingen anledning att skolka. Man måste gå i skolan. Jag kanske låter som en mamma nu, men jag vill att alla ska ha det bra. Jag vill inte se en människa gå utan jobb och pengar. Därför ger jag extra omtanke till barnen i Afrika och dessutom alla andra fattiga människor i denna grymma värld. Barnen får jobba och slita i värmen. Och ni säger att skolan suger? Visst, jag gick inte ofta i min förra skola, men jag hade en anledning. Det var den långa resan och slitet som gjorde slut på mig. Jag hade påsar under ögonen och det kunde mamma se på långt håll. Jag var helt slut. Det är en av anledningarna som finns. Jag fick göra hemuppgifter. Jag ville inte vara hemma men jag hade inget val. Jag hade kört slut på mig helt enkelt.
 
De i Afrika svälter, har inga pengar, inga jobb, inget hus. Föräldrarna har inte råd att skaffa en skola åt barnen. Det är därför det är så mycket reklam om det. Om jag vann 1.000.000 kronor skulle jag ge hälften till min familj och hälften till en fond. Ser ni bilderna de visar? Det ärså  fruktansvärt sorgligt att man knappast kan titta. Så varför tror ni att era föräldrar tjatar på er att gå till skolan? För de bryr sig om dig.
 
Det här var inte tillägnat till alla. Jag behövde skriva av mig lite.
 

Test

(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
(x) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
(x) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen
( ) du testade precis om du klarade det
(x) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
( ) ditt hår är/har varit blont
(x) folk har kallat dig långsam
( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
( ) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(x) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal
( ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre
(x) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
(x) du råkar göra sönder väldigt många saker
(x) du har trillat av stolen då den stått helt still
( ) du använder ordet "eh" väldigt många gånger om dagen
 
Summa: 14

18 eller mindre betyder att du inte är dum.
 
HAHA yeahh :D
 
P.S: Ni missar väl inte Guldbaggen 2013 kl. 20:00 ikväll? Tycker det är lite intressant. :)

Benet har somnat

Precis kommit hem från skolan. På morgonen efter matten var det idrott. Vi körde 'arga gubben'. Man skulle bygga saker att gömma sig bakom och då ska någon vända sig och räkan till 5. När denne har räknat till 5 så ska han eller hon vända sig om. Man ska försöka att inte synas för den personen. Om denne ser dig så är du ute. Man fick springa till sin rockring och börja om. Sen när idrotten var slut kände jag att jag knappt kunde gå för benen hade somnat. Haha. Kunde inte ens gå ner för trapporna. Kommer säkert vakna med träningsverk imorgon. BUUUHUUUUHUHU :(
 
 
Drogar denna låt!

Rena Rama Rolf innan läggdags

 
Godnatt!

Det mest irriterande som finns

Sedan någonstans i mitten av år 2011 har mina ben kliat så in i tjosanhejsan. Det kliar fortfarande, varje natt och jag är röd på låret av allt kliande. Det är en av de stora anledningarna till att jag inte kan sova på nätterna. Jag är tvungen att smörja in låret regelbundet för att det inte ska klia. Mamma köpte en speciell salva när jag fick exem. Jag måste smörja in med den salvan regelbundet. Om jag inte gör det är risken stor att jag inte kommer kunna sova för det kliar så förbaskat. Det började med att jag låg i sängen och då kände jag att det började klia. Jag trodde såklart att det var ett "normalt" kliande som alla får ibland. Då kliade det en gång till och så fortsatte det så. Jag tänkte att det kanske kunde vara byggbett. Nästa natt kliade det en gång till och då blir jag ju såklart fundersam. Så fortsatte det. Jag berättade för mamma att mitt låt kliar varje natt. Så köpte hon en speciell salva åt mig. Den hjälper inte så mycket men det är iallafall något. Mitt exem är för starkt helt enkelt.  Pappas sambo har världens bästa salva, enligt mig, som funkar i veckor. Jag smörjde in med den salvan och sen kände jag inget mer och jag glömde bort exemet totalt. Det var så skönt att slippa exemhelvetet. Men sen kom det tillbaka igen och nu kommer vi inte ihåg vilken salva det var ._. Haha.
 
Är det bara jag som har exem? Tycker det är spännande att höra om någon som har samma sak som mig. :)
 
 
 
 

TV-dags


Danny Saucedo - Delirious

 

Dagens


Öland 2012

I somras var jag på Öland med mamma. Det var mysigt. Vi satt på stranden och lyssnade på när vågorna slog mot strandkanten. Jag la mig ner och lyssnade på musik. Det var så underbart härligt! Vi kollade på stenar och fossiler när vi gick där. Har kvar 2 stenar därifrån. Vi var inte bara på stranden utan vi gjorde andra saker också med mammas "killes" familj. Vi åkte till Borgholm, till Sandviken och massa härliga ställen. Kommer dock inte ihåg vad jag köpte. Haha. Det jag kommer ihåg är att jag köpte 2 vykort. Jag tror inte jag köpte något mer. Skulle gärna vilja åka dit igen!
 

Stjärnorna på slottet

Precis tittat på 'Stjärnorna på slottet' med pappa och hans sambo. Idag var det Eva Fröling. Nästa vecka är det Robert Gustafsson. Har inte varit intresserad av program som just 'Sjärnorna på slottet' och 'Så mycket bättre', men nu när Robert är med så känns det mycket bättre och dessutom roligare. Det är samma sak med mamma. Hon älskar Magnus Uggla och hon tittade på 'Så mycket bättre' för att han var med där. Det är precis så det är för mig. Om inte Robert var med så skulle jag inte titta på programmet. Jag vet ärligt talat inte hur det kan bli så. Det är väl kanske för att höra och se sin idol. Det blir ju helt annat.
 
 
 
Bilder lånade från google.

Pizzan igår

Jag är inte så förtjust i svamp, men pizzan var faktist rätt god. Bara svamp är blandat med annat så går det bra :)
 

Natti!

Sitter och somnar. Men jag tänkte updatera bloggen innan jag gör i ordning mig för natten :) Brukar inte gå och lägga mig så här "tidigt" på fredagkvällarna. Natten brukar fortfarande vara ett barn. Men nu känner jag att jag inte orkar vara uppe en sekund till. Klart när man har gått upp vid 7 på mornarna för att ta sig till skolan. Jag går och lägger mig rätt så skapligt på kvällarna nu för tiden. Antar att både kroppen och hjärnan har vant sig vid det. Man blir ju trött på skoldagarna.
 
Sitter och gäspar hela tiden. Dags nu att gå och lägga sig innan jag somnar. Hoho. Godnatt!
 
 
Är det bara för mig inte smileysarna (stavning) funkar? :S Antingen så är det blogg.se eller så är det datorn..
 
 

Rita Ora - How we do

 
Ha en fortsatt bra fredagskväll!

Fredag!

Hallå! Har nyss kommit hem från skolan :) Nu är det äntligen helg! Ikväll ska jag äta pizza och smaska i mig godis. YUMMY! Jag är vrålhungrig och det är några timmar kvar tills kväll. Det var nämligen kassler idag och jag tycker inte om kassler. Så jag tog lite. Vilket jag ångrade sen för såsen var så himla goood! Skolans kassler måste vara godare än hemma ;) Det blir ju helt annat. Mamma gör aldrig sås. Det är bara ren kassler, potatis och sås som inte är blandad med kasslern. Mamma skulle få ett recept.
 
Mamma hämtar syskonbarnen på dagis. Sålänge hon är där tar jag och värmer en matlåda. KOLDOLMAR!♥ Älskar koldolmar :D Speciellt farmors. Kolpudding är också jättegott! Sen vet jag inte om det blir TV eller dator. Vi får se ;)
 
 
Den låten är så fin.

Godnatt!

Såhär kan det bli när man ritar/tecknar. Haha. Godnatt!

 

 


Allt faller + Sims

Sitter och tittar på 'Allt Faller' på TV4 :) Tycker det är en bra serie. Mest för att det är Killinggänget ;) Det är bara Robert som fattas. Har spelat TS3 en stund också. Har kommit väldigt långt med min familj. Rebecka har blivit kändis, vilket jag tycker är lyckat roligt. Men nackdelen med att bli känd i sims är att det kan spridas falska rykten om din sim. Du är då tvungen förklara för andra simmar att ryktena inte är sanna så blir du förlåten. Om din sim får dåliga rykten får du ingen "kändisrabatt".
 
Är helt inne i TV:n just nu ;) Hörs!
 

Kallt!

Sitter i soffan och fryser häcken av mig. Det har varit såhär i flera dagar nu. Nu får de ta mig sjutton fixa det. Vi bor i lägenhet så vi har inte alls ansvar för att värmen ska fungera. Det är inte vårat jobb. De skulle fixa någonting här om dagen. Det var något med elementen. Jag tror det var något med ventilerna eller vad det nu var. De gjorde det bara värre. Elementen i lägenheten funkar inte. Mamma är tvungen att tända värmeljus hela tiden för vi kan inte sitta och frysa på det här viset. Vi bor i en iglo. Filtar finns det, men de gör inte mycket nytta till värme. ÅH VAD TRÖTT JAG BLIR! Bättre om jag kunde åka med Keela till Thailand. HÅHÅ. Det vore grymt! :D
 
Idag efter skolan åkte jag direkt till psykologen med mamma och pappa. Åkte sedan till Max Hamburgare och åt. Gott var det! Älskar hamburgare ;) Brukar tjata alltid tjata om att äta hamburgare. Speciellt om det finns pommes till. Det är ett av det bästa jag vet!
 
Här får ni en sommarbild. Saknar sommaren! :(
 
 
 

Rascal Flatts - What hurt the most


Schooltime

Godmorgon! Har precis ätit frukost, klätt på mig kläderna och borstat tänderna :) Nu är det bara att vänta tills klockan blir tjugo över så jag kan gå. Annars kommer jag för tidigt. Vill nämligen gå dit en stund innan lektionen börjar ;)

Hej sålänge!


Natti natti

Tänkte börja krypa ner till sängs nu :) Har en sådan huvudverk, så det passar bra. Hoppas det inte håller sig nu som det alltid brukade göra innan jag började med tabletterna. Vilket jag inte tror är möjligt. Annars får jag gå upp på nätterna och kräkas. Usch :( Det var aldrig trevligt. Fick alltid stanna hemma från skolan dagen därpå.

Nu blir det här det sista inlägget för idag :) Godnatt! Här får ni ett foto under natten. ;)


Ros


Light up the winter

Copyright  © JossanElm


Trött

HEJ! Kom hem från skolan för en stund sedan :) På morgonen hade jag samhällskunskap. Sen var det matte och efter det var det hemkunskap. På hemkunskapen gjorde vi scones :) Jag smakade aldrig på min så jag vet inte hur det blev xd Tog någon annans. När alla ingredienserna var i var det bara att sticka ner handen i degen och knåda runt den så det blandas. Det var yougurt och mjölk i så kladdigt blev det. Sen var det bara att platta till degen och in i ugnen. Man skulle ha de i ugnen i 10 min. Där stod jag och väntade, hungrig som ett lik. Vi tog bara lite och åt eftersom vi hade lunch efteråt. Det var spaghetti och köttfärssås till lunch :D YUMMY!
 
 
bild lånad HÄRIFRÅN.
 

Frukost


Mobilinlägg

Sitter och bläddrar bland mina bilder jag har ritat :) Jag har ett teckneblock som min farfar har köpt till mig. Använder ett kollegieblock som jag sitter och småkladdar i. Blev sjukt nöjd med denna bild. Nackdelen med ett kollegieblock är att det är så tunna blad :s


Tecknedags


Kunde varit min sista stund

Kom precis hem från skolan. När jag gick förbi ålderdomshemmet såg jag hur en bil började sladda i kurvan, precis där jag gick. Mina ögon blev stora av rädsla, och jag tänkte slänga mig i snön för att inte bli påkörd. Mitt hjärta bultade och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag var helt förvirrad av skräcken. "Ska jag hoppa undan? Ska jag slänga mig snöhögen? Ska jag vänta? Vad ska jag göra!?". Jag stannade upp och i sista sekund körde bilen på rak väg igen. Jag var nära på att bli påkörd. Hur skulle mina föräldrar ta det om det gick riktigt illa? Jag ser framför mig ambulanser, polisbilar och en krossad bil. Den här tanken kommer jag nog bära med mig länge. Jag vet att jag inte borde tänka så. Men det är svårt när man har varit med om att nästan blivit påkörd, kanske t.o.m överkörd. Usch. Om det nu hade hänt något och jag skulle ha överlevt, kanske jag inte ens skulle klara av skolan. För jag har aldrig varit så nära en bil som sladdar. Jag har inte ens sett det på riktigt. Jag tror att jag har blivit drabbad. Så nära som det var så är det inte omöjligt att jag kommer bära med mig känslan. Tänk om jag hade gott på kanten. Alltså jag menar då kanten på trottoaren. Det går inte att förklara hur rädd jag är.
 
Nej nu ska jag försöka att lugna ner mig med en kopp varm té. Om jag nu kan sluta tänka på det som jag såg. Jag ska berätta för min psykolog på torsdag. Usch och fy. Känner fortfarande smaken i munnen av lera och jag menar det också. Smutsig snö sprutade mot mig. Det är så vidrigt!!

Godnatt!

Nu är det dags att sova :) Hörs imorgon!


Kvällsfika

Mamma är på gympa så jag passade på att göra iordning saft och mums mums. NOM NOM NOM.


Det härligaste som finns

Det är när katter sover.


Unik

Det finns något jag hållit bloggen ifrån. Jag har funderat om jag ska skriva detta eller om jag ska vänta en ännu längre tid. Jag känner att jag behöver skriva en personlig sak om mig. Jag behöver få ur mig sanningen. Min bror har också en en syndrom men jag vill inte skriva den till hänsyn. Jag vet inte om han vill att jag ska dela det. Därför väljer jag att inte skriva om det.
 
Jag har alltid varit svårt med att vara social. Jag var som liten väldigt unik. Jag tog aldrig hem kompisar, jag var alltid själv och jag var i min egen värld. Jag hade en egen liten värld inne i huvudet. Jag var väldigt kreativ och fantasifull. Det dagisfröknarna tyckte var så "konstigt" var att när vi hade lästimme tittade jag alltid upp i taket som om jag inte lyssnade. De frågade mig alltid efteråt vad boken handlade om och jag kunde utan några problem, hur lätt som helst med andra ord, förklara var boken handlade om och vad som hände. Misstankar bodde redan då hos mina föräldrar. Jag var helt unik, inte som alla andra. När jag blev äldre och började skolan blev det genast värre. Jag var i skolan varje dag, men jag hade svårt med det. Det har iallafall mamma och pappa berättat. Jag minns inte hur det var när jag började lekis. Har ingen alls minne från den dagen. Det ända jag kommer ihåg från lekis är klassrummet. Det var ett rum med 3 fönster, en soffa, bord och hylla. Minns inte alla detaljerna. Det är istortsätt det ända jag kommer ihåg. Vi satt i mattan närmast den stora hyllan. Mer minns jag inte från lekis.
 
Lekis var ändå okej. Men i första klass hände det saker. Jag blev mobbad av en tjej. Jag förstod inte varför. Jag minns hur jag satt i lekrummet och lekte med barbiedockor. Hon var där med en annan tjej som gick i samma klass som mig. Jag satt och kammade håret på dockorna. Då började den elaka tjejen (Vill fortfarande inte komma in på några detaljer), trycka ned mig med massa ord och var otrolig taskig mot mig. Då gick jag ut och sa åt fröken. Självklart försvarar *Hon* sig själv och säger att hon inte gjort något. Jag minns inget mer.
 
Jag fick mer och mer tvångstankar. Om jag la handen på bordet var jag tvungen att lyfta på handen och lägga den på bordet ännu en gång. Så är det fortfarande. Jag kan fortfarande inte ställa ett glas utan att göra det upprepade gånger. I andra klass fick jag göra tester. Efter x antal veckor eller månader åkte vi dit för att veta diagnosen. Då fick jag veta att jag har Asperger. Jag förstod inte, fattade inte. Vad var Asperger? Varför hade jag det? Jag kommer ihåg när jag satt i rummet medans mamma, pappa och specialpedagogen pratade. Det var snäckor på bordet. Jag kollade på snäckorna hela tiden. Jag hörde bara "Bla bla.. Blaha blablbla" i bakgrunden. Jag var helt inne i min egna värld. Jag satt och trampade hela tiden. Då gav specialpedagogen mig ett papper och en penna. Jag förstod inte. Skulle jag rita eller skulle jag använda det senare? Jag satt och funderade hela tiden. Fortfarande så hörde jag "Blablabla blah blaa" i bakgrunden. Jag var inte alls med i samtalet. Jag satt bara och kollade runt.
 
Jag tror att redan på dagis hade jag en specialpedagog. I fjärde och i femte klass fick jag gå undan en gång om dagen och spela träningsspel på datorn. Jag tyckte inte det var så kul. Det var så tråkigt. Jag hade gått dit flera veckor i rad. Klart jag tröttnade. Så jag fick sluta med det. I sjätte klass började jag i en liten klass med 7-8 elever i klassen. Vi hade ett eget rum. Mat åt vi alltid där. Jag gick där i 2 år. Jag tröttnade på taxiresorna. Jag bodde ca. 40 min från skolan. Jag hade också svårt att sova på nätterna. När jag kom hem såg mamma på långt håll hur trött jag var. Dar påsar under ögonen. Man såg hur trött jag var. Jag hade kört slut på mig själv. Jag fick då kortare lektioner. Jag skulle te.x göra en sida sen fick jag inte göra mer, för jag körde helt enkelt slut på mig själv. Det funkade inte ändå. Det var på grund av taxiresorna. Då fick jag byta skola till den skolan jag går i nu. Jag bor nästan bredvid skolan så nu kan jag gå utan att oroa mig över taxi. Känns hur skönt som helst!
 
Nu vet ni...
 
Jag har Asperger.

Tiden går

Tjohej! Sitter och lyssnar på musik samtidigt som jag tittar på film. Hoho :) Tycker det är så mysigt att ha datorn och TV:n samma gång! Älskar den känslan då det är lördag. Idag är det söndag men det känns som en lördagskväll. Jag vill ha lördag!!! :( Tiden bara drar iväg. Vart tar den vägen? Idag är det dessutom 1 år sedan Costa Concordia "sjönk". Känns som bara några månader sedan. Jag kommer ihåg det som om det vore igår. Vad jag tänkte. Jag har alltid älskat båtar. Fick en chock när jag läste rubriken på aftonbladet. Kommer dock inte ihåg vad det stod. Jag fattar inte varför tiden kan gå så himla fort? Min systerdotter fyller också 2 år snart. Hon fyllde ju 1 år för inte så länge sedan! Svischh så är det ett nytt år och nya möjligheter. Haha. Fyller också dessutom 15 i juli! :) YEEY. Bara 2 år kvar tills jag får lära mig köra bil!
 
HOHOHO. Nu är nyheterna slut så nu börjar äntligen filmen igen. Säger tack för ikväll om jag inte hinner lägga in ett inlägg sen.
 

Godmiddag!


Sova snart

Hola! Jag hoppas att jag inte är ensam om att när jag ska gå och lägga mig, blir jag alltid distraherad av något. Nu sitter jag och velar om jag ska se på 'Rena Rama Rolf' eller inte. Även om jag är trött så vill jag inte gå och lägga mig. Det är det jag tycker är så konstigt med mig ibland. Ena stunden så är jag trött men sen blir jag distraherad av något annat. Jag blir oftast fäst och kan hålla ögonen på TV:n även om jag är hur trött som helst. Ärligt talat så vet jag inte vad jag vill. Jag går omkring helt förvirrad. 
 
Jag får ofta perioder då jag blir oense med mig själv. Jag bestämmer något sen efter 5 minuter vill jag något annat. Hmph.. Det är inte lätt att bli vuxen. Man får ta egna beslut. Livet var alltid lättare som barn. Då alla bestämde över en. Det var en av fördelarna som man hade. Nu är klockan snart morgon så jag kanske borde gå och lägga mig snart.. En gång gick jag och la mig när min pappas sambo gick upp ;) Hahaha.
 
 Nu ska jag åtminstone göra i ordning mig för att lägga mig i sängen. 
  
Lägger in en låt.
 

Jossan tipsar - En ö i havet

Tänkte inviga den nya kategorin.
 
'En ö i havet' finns som bok, ljudbok och film. Den utspelar sig under andra världskriget. Huvudpersonerna heter Steffi och Nelli. Det är två systrar som kommer till Sverige som flyktningar från Österrike. Jag tänker inte avslöja för mycket till hänsyn för de som inte har läst boken eller sett filmen än.
 
Jag tycker det är en väldigt bra och spännande bok. Dock lite seg från början, men det händer saker senare i boken om man fortsätter att läsa. Det finns 4 delar.
 
Gav jag dig inte en tillräcklig information? Klicka HÄR eller HÄR.
 
 

Ritat


10 sanningar

 
  • Jag fryser ofta om händerna
  • Min farfar är politiker
  • Jag är medlem i ett politiskt ungdomsförbund (Är dock inte så aktiv)
  • Jag är och har alltid varit en skapande och kreativ person (Gör bildspel, skriver egna låtar etc.)
  • Min idol har varit Michael Jackson en gång i tiden
  • Min favoritblomma som liten var ros
  • Jag har ett lila OSLOVE-armband
  • Jag tycker inte om att gå på en allmän toalett
  • Jag ogillar folkmassor
  • Jag älskar låten 'Astrologen'

En sockerbagare

Sitter och äter godis samtidigt som jag tittar på Rema Rama Rolf :) Var bara tvungen att lägga in den här videon på bloggen. Ett gott skratt förlänger livet :D Dock så har jag ont i huvudet, som vanligt. Men det funkar alltid med goa Nisse (aka. Robert Gustafsson)
 
 
Vila i frid, Lasse♥

Boyce Avenue - Glycerine


Mår bättre

Halloj! Idag känner jag mig betydligt mycket bättre än igår. Kunde dessutom sova bättre i natt. Det har varit lite uppehåll med bloggandet på ett tag eftersom jag har varit deprimerad och mått både psykiskt och fysiskt dåligt. Men jag känner att jag mår bättre och orkar mer än vad jag gjorde för några dagar sedan. Känns skönt att komma tillbaka till det riktiga jag :) Jag har varit hemma från skolan i 2 dagar nu. Jag har varit febrig och mått illa. Men det konstiga är att jag inte har kräkts. Jag har bara mått illa. Igårkväll hade tempen sänkt sig och visade 37,8. Till skillnad från tidigare då den stod på 39 grader. Idag känner jag mig frisk och mår super! Vi får hoppas nu att det håller sig. :)
 

Sjuk och feber.

Usch. Jag fryser, har ont i huvudet och har ont i magen. Tempen är 38,9. Nästan 39 grader. Igår var jag hur frisk som helst. Sen på kvällen när jag såg på Konstkuppen kände jag att magen började krångla. Jag gick på toa och gjorde mina behov. Då kände jag hur lös jag var i magen. När jag gick och la mig läste jag 'Från vaggan till deadline'. När jag var i slutet av kapitlet började jag må illa och frysa. Jag vaknade kl. 2 och gick upp för att ta proviva. Jag mådde uselt. Jag hade svårt att sova och vaknade ett antal gånger på natten. Nu sitter jag här och mår sämst. Att vara sjuk är inte kul alls :( Usch och fy. Tror inte jag kommer vara så aktiv eftersom jag är sjuk. Vi får se. Funderar på att äta frukost, om jag nu orkar få i mig något. Sitter iallafall och tittar på repris. Kanske sätter på en film sen. 
 
Om jag nu inte kommer vara aktiv så säger jag bye bye sålänge! 
 

Nu har man köpt boken

Halloj! Kom för en stund hem från något shoppingcenter :) Vi var inne på IKEA. Sen stack jag till Bokia och köpte Robert Gustafssons 'Från vaggan till deadline' som jag letat efter. Vi var där någongång i slutet av december men då var den slut. Men idag fanns den :D Jag lånade den på biblioteket i torsdags eftersom den inte fanns på Bokia, än. Funderar på att lämna tillbaka den lånade boken eftersom jag köpt den. Nu är jag nöjd. ^^

 


Födelsedagspresent i efterskott


Rolandz

Jag har börjat tycka oerhört mycket om Rolandz. Jag fick ett ryck för några dagar sedan att lyssna på de. Jag har aldrig varit intresserad av dansband. Det är jag fortfarande inte ;) Men på något sätt så tycker jag om Rolandz. Jag berättade det för mamma när vi satt i bilen. Jag funderar också på att gå på deras konsert som skulle vara en bit från det jag bor :) Jag har gått och velat lite fram och tillbaka om jag ska gå på konserten redan innan detta. Efter att ha lyssnat på de ett tag så känner jag ett 'varför inte?'.
 
Mammas och min lilla konversation
 

Jag: "Jag har börjat tycka om Rolandz"
 
Mamma: *Ger mig en förvånad blick* "Har du börjat tycka om dansband?"
 
Jag: "Lite. Fast inte dansband. Just deras musik."
 
Mamma: "Är det för att det är Robert Gustafsson?"
 
Jag: *Ger ett busigt leende* "Inte bara det. Musiken."
 
 
 
 
Egentligen, så är inte dansband min grej riktigt. Tycker vissa låtar är bra, vissa inte. Det är fifty fifty ungefär.

Jag känner tomhet

Igår skrev jag att jag skulle ta en liten kort bloggpaus. Jag mår lite bättre idag, men jag grät lika mycket idag som igår. Jag kommer vara deppig ett tag.
 
Ni behöver inte tycka synd om mig. Jag gråter för att jag själv vill det. Jag vill få ur mig det jag är ledsen över. Egentligen vet jag inte varför jag gråter och är deprimerad & ledsen. Alla har perioder ibland då man vill vara ifred och vara för sig själv. Jag är inte ensam om det. Du som läser detta nu har säkert känt dig deprimerad, arg, besviken eller ledsen någongång. Precis som jag. Alla har perioder ibland då man är ledsen och mätaren är nere på 0%. Om jag inte ville gråta skulle jag inte gråtit. Jag skulle hålla tillbaka gråten. Men nu vill jag gråta, och då gör jag det. Jag kan inte bara hålla allt inom mig som om det inte vore någonting. Jag är förhoppningsvis inte den ända som har känt så. Det är hormoner, men det finns också ofta en anledning till att man blir ledsen. Jag stortjöt när min hamster dog. Det är aldrig fel att gråta. Man får gråta. Det finns ingen lag för det. Jag vill gärna inte visa min sorg offentligt. Jag vill göra det när jag är själv. Jag vill vara ifred och inte ha annat runt om mig. Därför kände jag att det blev alldeles för mycket igår. Jag flippade ur. 
 
Jag har en psykolog som jag brukar gå till varje vecka. Det har varit lite uppehåll nu när det har varit jullov. Jag klarar varken av skolan eller loven om jag inte går dit. Då blir jag såhär. Om inte psykolog-yrket fanns skulle jag inte klara av skolan. Om det inte vore för min psykolog så kanske jag inte skulle, som sagt, klara av skolan. Det skulle bli kört. Kört för min skolgång och framtid. Men den ända som kan få mig att le och skratta på riktigt är Robert Gustafsson. Så deprimerad som jag varit så har jag suttit och tittat på honom. Jag har tillbringat hela lördagskvällen med godis och Robert. Det finns inget annat. Jag mår betydligt bättre nu. Jag läser hans självbiografi 24/7. Jag är på kapitel 16. Lånade den i förrgår. Det är långa kapitlar, så lite är det inte. När jag läser den, känner jag mig gladare och positiv. Det är för att det är han. Robert Gustafsson. Kungen av humor. Han kan muntra upp vem som helst. Bara man läser sig in i vad han säger och skriver, och dessutom förstå honom och hans humor. Han inspirerar mig. Inte dig kanske, men mig. 
 
Det har gått som en statistik för mig. Upp, ner, upp, ner osv osv. Det finns många anledningar som gör att jag inte orkar vissa saker. En av de anledningarna är att jag knappt sover på nätterna. Jag vrider och vänder på mig hela nätterna. Jag kan vara vaken till kl. 5. Här om natten vred och vände jag på mig så mycket att jag bokstavligt talat trodde att sängen skulle braka ihop. Jag gick upp, drack vatten och gick och la mig igen. Jag kan inte somna. Vilket är anledningen till att jag inte är trött just nu. Jag somnade i bilen och i soffan hos pappas sambos dotter. Det är en bra förklaring till att jag inte är trött just nu. Det varierar lite dag till dag hur jag mår. Ena dagen kanske jag mår toppen och andra dagen kanske jag mår uselt.
 
Ännu vill jag gärna inte skriva anledningen till att jag verkligen är deprimerad och ledsen. Känns för tätt. Vill fortfarande hålla saker för mig själv och inte dela med andra, förutom min psykolog. Tack för att du tog din tid att läsa. Jag känner mig tom och det känns obehagligt på något sätt. Ärligt talat så vill jag inte ens vara hemma. Jag vill vara ensam någon annanstans. Jag skulle gärna sätta mig på backen som har utsikt över hela staden och bara sitta. Jag älskar att gå dit. Speciellt med hundarna, där de kan springa fritt. Tänk var skönt det vore att bara vara med sig själv. Jag funderar på att ha en slappardag och vara med mig själv och ingen annan. Jag är inte mig själv, för jag har förlorat en del hopp.
 

Att det kan vara så tufft


Bloggpaus

Jag mår dåligt och är allmänt deprimerad. Vissa saker vill jag endast dela privat och inte dela i bloggen. Därför väljer jag att inte skriva varför. Jag vill ta en liten bloggpaus, bara tills jag blir bättre. Jag är som sagt deprimerad och känner att jag inte orkar med bloggen just nu. Imorgon kommer jag inte vara hemma eftersom vi ska åka bort. Jag måste upp tidigt. När jag kommer hem är jag förmodligen väldigt trött. Vi får se. 
 
Jag tar en liten bloggpaus tills jag mår bättre.
 
Kram.

Jag vill få ur mig detta

Ärligt talat så tycker jag att vissa människor borde tänka till lite. Att mobbning ens existerar. Jag var mobbad redan första dagen i skolan, alltså i lekis. Jag blev kallad för saker som tjock. Jag funderade ju såklart varför jag blev behandlad som jag blev av andra. Det var en tjej på skolan som var äldre än mig. Hon behandlade mig som om jag vore smuts. Jag har ett svagt minne av att hon en gång tryckte in mig i väggen. Jag var bara 7-8 år då och kunde inte försvara mig. Hon gav mig också alltid "fingret". Sånt gör man inte. Man skadar inte andra på det sättet hon gjorde mot mig. Det var alltid mig hon var taskig mot. 
 
Jag bytte sedan skola i andra klass. Där var det inte bättre. Där var det en annan tjej som tryckte ner mig och ville få mig att må dåligt. I stortsätt hela livet har jag blivit mobbad. En gång i 5:an, när jag gick hem från skolan, var det några killar som kastade snöbollar, på MIG. Jag bad de att lägga av, men de lyssnade inte. Jag gick bara förbi för jag tänkte att om jag bara går kanske de lägger av. Jag fattar inte varför vissa människor kan tro att de är så coola och skada andra. Lägg av. Det är inte coolt, det är barnsligt. Jag mår psykiskt dåligt efter det jag gått igenom. Jag vågar inte gå bland andra ungdomar längre. Om de hade behandlat mig som en person ska bli behandlad, kanske jag inte skulle vara så rädd att gå bland andra ungdomar. Jag vågar inte. Varför? Jo, för att jag har blivit behandlad som smuts.
 
Nu när jag har blivit äldre och mognare behandlar de mig inte som det längre. Var det för att jag var "för liten"? För liten att förstå? Jag kan fortfarande inte försvara mig. Jag har inget mod kvar känns det som. Jag känner mig feg och svag. För feg för att säga emot, och för svag för att slå emot. Ska det vara såhär? Jag är aldrig den tjejen som bråkar eller är stökig i skolan. Jag är lugn, gör skolarbetet och lyssnar på läraren. Jag sköter mig och behandlar alla som man ska göra. Jag har aldrig fått skäll för någonting i skolan. Jag sköter skolarbetet. Jag vill ha en framtid och få det jobbet jag vill ha. Jag vill ta skepparexamen och flytta till Stockholm. Det är bestämt. Skeppare ska jag bli. 
 
Jag vill bara visa er hur det kan bli av mobbning. Alla är lika mycket värda. 

Lånat från biblioteket


Hey Monday - Candles

 

The Sims 3 - Hur blir man vampyr?

Hej! Tänkte visa dig hur din sim blir vampyr. Skriv i kommentaren om du tyckte att jag missade något eller om det var något du inte förstod.
 
Först måste du ha 'Kvällsnöjen' om det ska funka. 
 
1. Låt din sim bli vän med en vampyr och se till att bli bra vän med honom/henne
 
2. Klicka på vampyren och klickar på "Be att förvandla"
 
3. Om vampyren tillåter sig att dela med sig av att bli vampyr, så kommer vampyren bita din sim
 
Din sim kommer inte förvandlas direkt. H*n kommer se ut att må dåligt.
 
12 timmar efter att din sim blivit biten ska det komma upp en ruta uppe i högra hörnet där det står "Betet kliar lite grann. Men det är lätt att måtstå att klia på det."
 
Efter 24 timmar kommer du få ett till meddelande där det står " Hettan! Som om mitt blod står i brand, fullkomligt kokar i mina ådror. Vad har jag gett mig in i?"
 

Efter 48 timmar får du ett sista meddelande där det står följande: "Det känns som om en del av mig har dött, men varje liten del av mig sprudlar av liv. Jag känner en åtrå efter något, men jag vet inte vad. Det är som ... en törst ..."
 
72 timmar efter att din sim blivit biten ska h*n förvandlas till vampyr. 
 
Hoppas det här hjälpte!
 
Källa: http://thesimsblogg.bloggplatsen.se/

Kollar på biljetter till "Rain Man"-musikalen


Tittar på Ice Age

Tänkte starta barndomsminnen, så jag tänkte sätta på en film :) Nämligen 'Ice Age'. Det bästa med filmen är att Robert Gustafsson gör rösten till Sid ;)


Gottegris


Gott nytt år!

Vill bara säga gott nytt år till er alla som läser detta nu! Om jag ska erkänna så känner jag inte så mycket. Känns bara som vanligt. Jag kände ingenting på julafton heller. Jag hade inte den känslan jag brukade ha när jag var yngre. Visst är det roligt med jul och nyår. Men jag har inte den känslan längre. Det är det jag tycker är så märkligt. Men jag antar att det är normalt. Jag vet inte. Jag hoppas att jag inte är den ända som knappt känner något nu för tiden. Nu är det år 2013, men det känns fortfarande som 2012.
 
Jag älskar julafton. Det är inte det jag säger. Det känns bara "Jaha. Nu är julen här". Jag låg och funderade natten innan varför jag inte kände som jag alltid gjorde. Kan det bero på julstämningen? Vi flyttade till pappas tjej någongång i mitten eller början av 2012. Kanske det beror på att det? Att jag inte är van? Och eftersom vi inte kände för att ha gran kanske det kan bero på det också? Det kändes kanske för tomt och brist på julstämning? Det finns frågor som jag vill fråga mig själv. Men jag kan inte svara på mina frågor för jag vet inte. Jag försöker komma på själv vad det var. 
 
Tyvär så har jag inget nyårslöfte, än. Kommer säkert på något ;)
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!
 
 

Bilder från nyårsfirandet


RSS 2.0